Vive la France

Photobucket
De dagen voor kerst gaan we gezellig met het hele gezin een paar dagen naar Parijs! En ik kan niet wachten tot het zover is!
Vanuit Rotterdam gaan we met de Thalys, de reis duurt dan slechts 2,5 uur. Ideaal dus. Vervolgens nog een stukje met de metro en dan komen we aan in het hotel. We verblijven in de wijk Montmartre, vlak bij de Sacré Coeur.

Ik ben al eens eerder naar Parijs en Disney geweest. Maar dit is al weer aardig wat jaartjes geleden. Ik was toen ongeveer 12 jaar, dus het werd wel weer eens tijd voor een tweede keer. Mijn zusje daarentegen gaat voor de eerste keer dus ofcourse staat er dan ook een dagje Disney in de planning. De overige dagen hebben we om de stad te verkennen.

Wat ik sowieso wil bekijken:
- Cimetière du Père-Lachaise (grootste begraafplaats van Parijs)
- Moulin Rouge
- Galeries Lafayette (supermooi Frans warenhuis, door dit artikel van Nenz wil ik daar helemaal graag naartoe!)
- Place du Tetre (beroemd pleintje waar schilders, portrettekenaars en silhouetknippers aan het werk zijn)
- En natuurlijk de Eiffeltoren!

Maar nu had ik een vraag aan jou: Ben je weleens in Parijs of Disneyland geweest en heb je tips, ideeën, leuke plekjes? Laat het me weten!

Photobucket

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk!

  Ben nog nooit naar Paris geweest dus heb geen ideeen

  Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat leuk! Net voor kerst! I love Paris, ben er echt heel vaak geweest. Ik heb me laten tekenen op het "Artiesten pleintje" Daar zit je vlakbij, in Montmartre..
  Ik heb nog wel wat tips!
  *Sainte-Chapelle, in het midden van Palais Justice! Erg mooi, nog nooit zulke mooie ramen gezien.
  *Musée d'Orsay Als je van kunst houd!
  *Conciergerie Vroegere gevangenis waar ook Marie Antionette heeft gezeten. Ook bij Palais Justice en Saint Chapelle. Als je daar toch bent ff doorheen wandelen ;)
  *Les Halles, giga groot winkelcentrum. Heel leuk!
  *De Russisch Orthodoxe kerk, Saint Alexandre Newski in de straat Rue Daru. Erg mooi maar je mag geen decollete en knieën showen..;)
  Ook is er een griekse orthodoxe kerk, dichtbij de oudste boom van Parijs! Als je die vind, echt naar binnen. Het is in de buurt van De Notre Dame, het is in het kleine kerkje super mooi maar ook erg rustig. Het is nog niet echt ontdekt zegt maar.. Echt de moeite waard!

  xx x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wow, dat lijkt me een fijne tijd om naar parijs te gaan! veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails