Parijs 2009

Photobucket
We hadden vanwege het weer een beetje vertraging met de Thalys. Maar ondanks dat kwamen we om ongeveer 4 uur aan bij ons hotel. Eerst snel nog even wat boodschapjes gedaan. Vervolgens zijn we in de buurt wat gaan eten en hebben we de Sacré Coeur bezocht, die stond vlak bij ons hotel. Daarna heerlijk geslapen na al dat reizen.
Photobucket
Dag 1: Naar Disney. 's Ochtends vroeg op om optijd in het park te zijn. In het centrum van Parijs (bij ons hotel) lag er niet veel sneeuw. Maar in Disney, wat een stuk buiten het centrum ligt, lag er een flink pak! Helaas bleken onze schoenen niet helemaal waterdicht te zijn, dus aan het eind van de dag hadden we natte voeten en waren we verkleumd van de kou. Dan is een warme beker chocolademelk toch wel op z'n lekkerst!
In Disney hebben we onder andere de show 'Mickey's Winter Wonderland' gezien. We zijn in Phantom Manor (spookhuis) geweest, It's a small world, Space Mountain etc. Nouja oke, ik ben niet in de Space Mountain geweest brrr, haha. En het eind van de dag natuurlijk afgesloten met de parade.
Photobucket
Dag 2: Weer vroeg op. Dit keer om lange rijen bij de Eiffeltoren te voorkomen. We zijn helemaal naar de top geweest, wat een schitterend uitzicht over Parijs heb je dan! Daarna zijn we naar de Notre Dame gegaan, daar in de buurt hebben we ook gelunched. Toen weer terug naar het hotel om een beetje bij te komen en wat te eten. 's Avonds zijn we naar La Fayette geweest. Dat was supermooi versiert, van binnen én buiten! Helaas was het er poepie-druk. Écht winkelen kwam er dus niet van.
Photobucket
Dag 3: Na het ontbijt zijn we direct naar l'Arc de Triomphe gegaan. Die is echt een heel stuk groter dan ik dacht! Aan diezelfde weg ligt de Champs-Élysées dus daar hebben we wat gewinkeld. Daarna zijn we met de metro naar Cimetière du Père-Lachaise gegaan, dat is de grootste begraafplaats van Parijs. Onder andere Jim Morisson, Édith Piaf, Oscar Wilde en Karel Appel liggen daar begraven. Bekenden hebben we niet gezien, de begraafplaats is énorm groot! Maar de graven zien er wel prachtig uit, net allemaal kleine huisjes.
Toen hebben we even snel wat in het hotel gegeten waarna we weer naar de Sacré Coeur zijn vertrokken. De eerste keer dat we er kwamen was het avond, dus konden we er niet in. Daarna zijn we naar Place du Tertre, een klein maar gezellig schilderspleintje, gegaan. 's Avonds toen we wat gingen eten liepen we nog tegen de Moulin Rouge op.

Kortom, énorm veel gezien in een hele korte tijd! We hebben het ontzettend naar ons zin gehad!
Photobucket

7 opmerkingen:

 1. Wauw, LaFayette. Ik krijg ineens Parijs-heimwee. Maar goed dat het niet Londen was, dan was ik nu op het vliegtuig gestapt. Erm, in. Mooie foto's. En bedankt voor je reactie, haha! Nu, dik een jaar later, denk ik ook wel dat hij het leuk vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, kerstmissss! Waarom is iederen rond de kerst naar Parijs gegaan? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die booooooooom <3. Jammer dat hij hier niet past in de kamer ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow...Ik wiiiiillll naar Parijs
  Heel mooie foto`s..
  Hoop my droom come true :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Wij zijn met oud en nieuw naar Parijs geweest! En we hebben bijna alles hetzelfde gedaan! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen graf van bekenden gezien? Die van Jim Morisson ligt redelijk vooraan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails