Lemon Cupcakes

Photobucket
I love to bake! Helaas, komt het er door tijdgebrek vaak niet van. Maar dit weekend had ik tijd & zin. Eerst even naar de winkels voor alle ingrediënten en vervolgens aan de slag gegaan met het maken van Lemon Cupcakes!

Pakjes vind ik maar niks, ik wil wel weten wat er allemaal precies in gaat. Als basisrecept voor de cakejes gebruikte ik het recept van Gonny. Ik heb er alleen wat citroenaroma en verse citroensap aan toegevoegd. Vervolgens het beslag in de cupjes en 20 minuten in de oven.

De cakjes waren heel goed gelukt. Maar, nu de topping nog. In Nederland gebruiken ze vaak glazuur, dat is poedersuiker met een beetje water of melk, wat vervolgens hard wordt. Maar dan krijg je natuurlijk niet zo'n prachtige 'toef' bovenop je cakeje! Ik wilde een typische Amerikaanse cupcake en daar gebruiken ze botercrème. En laat Gonny daar nu net ook een fantastisch recept voor op haar site hebben staan! Ook dit heb ik weer een beetje aangepast. Ik heb wat citroenaroma, citroensap en citroenrasp (eerst goed wassen!) eraan toegevoegd. Oja let op! Laat de cakejes goed afkoelen voordat je de botercrème erop doet, anders smelt de boter. Dan schep je de botercrème in een spuitzak en kan je de toefjes op de cakes gaan maken. Dit is even oefenen, de mijne zijn niet fantastisch gelukt. Ik vind ze er een beetje te 'drollerig' uitzien, maar practice makes perfect!

Daarna kan je de cupcakes nog even in de koelkast zetten waardoor de boter wat steviger wordt. En dan: aanvallen maar! De Lemon cupcakes smaakten heerlijk en is zeker voor herhaling vatbaar!

Houden jullie ook van bakken?

8 opmerkingen:

 1. Ze lijken me erg lekker! Ik ben alleen geen fan van de botersmaak van de botercreme haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit. Nee, ik hou niet van bakken. Vind al die caken en creaties erg mooi maar heb er geen geduld voor :(.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeii die zien er goed uit zeg :D en ja ik houd van bakken en doe het eens in de zoveel tijd, maar dan hoofdzakelijk voor onze meiden, ik en suiker gaan niet zo lekker samen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeeeew die zie ter echt super lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe het af en toe. Puur uit verveling, maar vaak heb ik al spijt als ik er eenmaal aan begonnen ben, en ben ik als het klaar is, toch wel weer een beetje trots. Maar echt een keukenprinses op bakgebied ben ik niet. Daar ben ik te lomp voor :P

  De cupcakes zien er echt geweldig smakelijk uit.. job well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love cupcakes en ook van citroen! Ik geloof dat dit wel wat voor mij is. Ziet er smakelijk uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails