Moederdag

Aankomende zondag is het weer zover, Moederdag. Maar waar komt Moederdag eigenlijk vandaan?

Moederdag zoals wij dat kennen is ontstaan in Amerika. De oprichter van Moederdag is Anna Jarvis. Een alleenstaande lerares uit Grafton, West-Virginia die leefde van 1864 tot 1948. Anna's moeder had elf kinderen, waarvan er zeven jong stierven. Om haar verdriet te 'vergeten' besloot Anna's moeder haar leven te wijden aan het helpen van andere mensen. Op de sterfdag van haar moeder (de tweede zondag in mei 1906) besloot Anna iets te organiseren om alle moeders te eren. De kerkleiders zagen wel iets in haar plan en zo werd de tweede zondag van mei uitgeroepen tot Moederdag in Grafton.

Photobucket
Anna Jarvis (rechts) en haar moeder (links)

Dit was nog niet genoeg voor Anna. Ze legde haar idee voor aan de president, Woodrow Wilson. In 1914 besloot de president dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother's Day zou zijn, een nationale feestdag.

Het initiatief om ook in Nederland Moederdag te gaan vieren is in 1926 gekomen van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in moederdag de kans schoon zag om extra bloemen te verkopen. In 1927 kregen alle schoolkinderen in Rotterdam een tulp mee naar huis voor hun moeder, ter promotie van Moederdag.

Maar waar ik, en waarschijnlijk velen met mij tegenaanlopen, wat moet je kopen/organiseren voor de vrouw die je heeft grootgebracht en onvoorwaardelijk van je houdt? Daarom hier wat tips!

Erop uit
Ga gezellig samen een dagje weg. Organiseer een High Tea, ga samen naar de sauna, koop kaartjes voor een theatervoorstelling of volg een workshop.

The Beauty Bakery
Bij The Beauty Bakery hebben ze nu een leuke actie. Je kunt je eigen Moederdag Gift Box samenstellen, doe minimaal 4 producten in je shopping bag, voer bij het betalen de code 'moederdag' in en je ontvangt 20% korting. Vertel je moeder er wel even bij dat ze de cupcakes niet moet opeten ;)

Wees creatief
Stel een cd samen met de favoriete nummers van je moeder, schrijf een mooi gedicht of maak een foto-collage van allerlei leuke herinneringen en lijst die in. Hier vind je nog meer creatieve moederdagidee├źn.

Ben je blut?
Zelfs zonder geld uit te geven kun je je moeder in de watten leggen. Ontbijt op bed doet het natuurlijk altijd goed. Wat je ook kunt doen is op de computer een leuke tegoedbon maken waar je bijvoorbeeld opzet 'Tegoedbon voor het voor 1 dag overnemen van alle huishoudelijke taken' of 'Tegoedbon voor een rugmassage door ondergetekende'.

Hopelijk heb je er wat aan! Ik geef mijn moeder sowieso ontbijt op bed en ik ga deze week nog even opzoek naar een leuk kado.

En, weten jullie al wat je aan je mams gaat geven voor Moederdag?
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails