Favoriete parfum: Juicy Couture!

Photobucket
Mijn favoriete parfum op dit moment is absoluut Juicy Couture. Die heb ik een tijdje geleden gekocht met een bon bij Ici Paris XL. Ik vond het ontzettend moeilijk om iets te kiezen, er is zó veel keus!
Don't judge a book on it's cover, but hey, dit flesje was toch wel heel erg mooi. En toen ik het rook was ik meteen verkocht. Het was verpakt in een mooie doos met een gratis bodylotion van 125 mL.

Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten "noten": topnoten, hartnoten en basisnoten.
- Topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze geuren zijn vooral belangrijk bij de verkoop van het parfum, na een minuut of tien zijn ze niet of nauwelijks meer te ruiken. De bovennoten van een geur zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit.
- Hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Het hart is eigenlijk het belangrijkste deel van het parfum.
- Basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven. Bron


Juicy Couture is als volgt opgebouwd:
- Topnoten: Groene appel, hyacinth, passievrucht, mandarijn, goudsbloem & watermeloen
- Hartnoten: Wilde roos, lelie & tuberoos
- Basisnoten: Vanille, patchouli, crème brulee & hout

Voorheen was Juicy Couture nooit in Nederland te koop, maar sinds kort is het verkrijgbaar bij Douglas en Ici Paris XL. Bij Ici Paris betaal je voor een flesje van 50 mL én een bodylotion van 125 mL ongeveer 58 euro. Best duur, dat wel, maar hij ruikt zo lekker, I love it!

Wat is jouw favoriete luchtje?
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails