Recept: Pesto-tagliatelle met tonijn

Photobucket
Aangezien mijn vader geen vis lust en hij een avondje weg was, wilden mijn moeder en ik graag eens een pastagerecht met vis eten. Uiteindelijk zijn we tot dit recept gekomen. Het was echt heerlijk! Zelfs m'n zusje heeft nog een keer opgeschept en dat doet ze anders nooit!

Photobucket
Ingrediënten voor vier personen:
400 gram tagliatelle
1 ui
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
2 blikjes tonijn in water
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
6 eetlepels rode pesto
Een paar takjes verse peterselie

1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes. Maak de courgette schoon en snijd die in blokjes.
3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui tot die glazig wordt. Voeg de courgette toe en laat dit ongeveer 5 minuten bakken.
4. Laat de tonijn uitlekken. Knip ondertussen de peterselie in kleine stukjes.
5. Voeg vervolgens de tonijn, pesto en crème fraîche toe aan de saus en verwarm dit door en door. Eventueel naar smaak nog wat zout en peper toevoegen.
6. Serveer de tagliatelle met de saus en strooi er wat peterselie over.

Eet smakelijk!
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails