Oktober: Aandacht voor Borstkanker

Borstkanker. Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven wel een keer te maken met deze verschrikkelijke ziekte, al dan niet zelf, dan wel iemand in de naaste omgeving. Helaas heb ik dit zelf ook van dichtbij mee gemaakt. Mijn oma is overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. En daarom vraagt Pink Ribbon in oktober extra aandacht voor deze ziekte.

Wat jij kunt doen?
- Af en toe controleren
Controleer zelf af en toe je borsten op verdachte veranderingen. Dit kun je het beste doen één week ná de menstruatie. Borsten zijn dan over het algemeen minder gezwollen dan voor de menstruatie. Uitgebreide info vind je hier.

- Gezond leven
Eet veel groente en fruit en vergeet niet voldoende te bewegen. Natuurlijk voorkomt dit borstkanker niet helemaal, het is tenslotte 20% erfelijk en het kan ook door andere factoren ontstaan. Maar het verkleint wel de kans op borstkanker.

Onderzoek en awareness ondersteunen
Je kunt Pink Ribbon, een organisatie die zich onder andere richt op meer wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker, op verschillende manieren ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld geld doneren. Maar deze maand kun je ook erg leuke producten kopen waarvan een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat. Zoals bijvoorbeeld deze leuke armband voor €9.95, o.a. verkrijgbaar bij Etos. Deze armband en veel meer artikelen zijn te vinden in de webshop van Pink Ribbon.
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails