Quick & Easy Recept: Appelflappen

Vandaag had ik wat tijd over en wilde wat lekkers maken voor bij de thee. Vaak maak ik dan appelflappen; supersnel, gemakkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. Daarom het recept, mét foto's.

Ingrediënten voor 4 appelflappen
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 appel
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel

1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries zodat ze kunnen ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Schil en rasp de appel:
3. Voeg 2 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel bij elkaar en roer dit even door:

4. Doe een deel van suiker-kaneelmengsel, ongeveer 2/3 (de rest heb je later nog nodig) bij de geraspte appel en roer het geheel goed door elkaar:

5. Haal het plastic velletje van het bladerdeeg en leg in een hoekje een schepje van het appelmengsel. Let er op dat je de appel goed laat uitlekken voordat je het op de bladerdeeg doet, anders loopt in de oven al het vocht er uit.

6. Sla de bladerdeeg dubbel en druk de randjes goed dicht. Om zeker te weten dat het goed dicht zit en voor een mooi randje kun je er met een vork overheen gaan:

7. Maak de bovenkant van de appelflap een klein beetje vochtig met water of het vocht uit je appelmengsel en strooi hierop een beetje van het suiker-kaneelmengsel dat je nog over hebt:

8. Leg wat bakpapier op een bakplaat en leg daarop de appelflappen. Zet dit in de oven en bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin.
9. That's it!
Eet Smakelijk!
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails