Le Couvent des Minimes: Gardener’s Hand Healer

Le Couvent des Minimes is een klooster dat in 1613 werd gesticht in Frankrijk. Het telen en bestuderen van planten vond men in die tijd erg belangrijk. In 1862 werd het klooster in gebruik genomen als gasthuis en maakten ze er allerlei schoonheidsproducten om de gasten die langs kwamen weer op krachten te laten komen.

Nu, bijna 200 jaar later, verkoopt Le Couvent des Minimes producten die zijn gemaakt volgens de traditie van het Couvent des Minimes. Op dit moment is het overigens een hotel & spa, je kan er dus nog steeds naar toe.

Misschien doet dit merk je wel een beetje denken aan het merk l'Occitane, dat klopt, daar is het namelijk een zustermerk van.

Vandaag een review over de Gardener's Hand Healer oftewel, handcrème van Le Couvent des Minimes.
Eigenlijk viel ik al meteen voor de verpakking, don't you love it?! Ik ben echt dol op dit soort vintage verpakkingen. De crème zit in een soort metalen tube met een draaidop.
De crème bevat allerlei natuurlijke ingrediënten en bestaat voor 20% uit shea butter. De substantie van de handcrème is erg dik en romig. Het duurt wel een tijdje voordat het helemaal goed ingetrokken is. Maar daarna voelen je handen wel heerlijk zacht en glad aan. Ook de geur van de crème is heel natuurlijk, een beetje een romige citroen geur. Maar die vervliegt wel na een tijdje.

Dus als je vaak last hebt van droge handen is de Gardener's Hand Healer zeker een product dat ik je kan aanraden. Producten van Le Couvent des Minimes zijn te koop bij Ici Paris XL. De Gardener's Hand Healer kost €4,50 voor 25 ml of € 11,25 voor 75 ml.
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails