Ingrediënten voor het deeg:
- 150 ml melk
- 1 ei
- 400 gram bloem
- 2 theelepels zout
- 50 gram boter
- 70 gram kristalsuiker
- 7 gram gist
Ingrediënten voor de vulling:
- Een stukje boter op kamertemperatuur
- 6 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneel
1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een bak en kneed tot een mooi en stevig deeg. Laat dit vervolgens in een afgedekte kom op kamertemperatuur 1,5 uur rijzen.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Rol het deeg tot een grote vierkante plak van ongeveer 25 bij 45 cm. Voorkom dat het op de ondergrond gaat plakken door daar eerst wat bloem op te doen.
4. Voeg de kaneel toe aan de basterdsuiker en roer het even door elkaar.
5. Smeer de plak deeg in met de boter. Strooi daarna het suiker-kaneel mengsel er overheen.
6. Begin bij de lange zijde en rol het deeg voorzichtig op. Het laatste stukje kan je vastplakken door er wat water op te smeren.
7. Neem een scherp mes en snij de rol in plakjes van ongeveer 3 cm dik en leg dit op de ovenplaat met bakpapier.
8. Druk de plakjes aan zodat ze iets platter worden en smeer de bovenkant eventueel in met wat ei of water voor een mooi goudbruin resultaat.
9. Zet ze in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
Zo zien ze er uit als ze uit de oven komen. Dit is al hartstikke lekker maar om het helemaal af te maken sprenkel je er nog wat glazuur overheen.
Ingrediënten voor het glazuur:
- 150 gram poedersuiker
- 4 theelepels water
1. Zeef de poedersuiker en voeg er het water aan toe. Roer tot het een glad mengsel wordt, als het te dik is kan je er nog een theelepel water aan toevoegen.
2. Sprenkel dit met een lepel over de cinnamon rolls en wacht tot het hard wordt.
Eet smakelijk!