- 6 eieren
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 4 grote aardappels
- pakje salami
- Boter/olijfolie om aanbakken te voorkomen
- Kruiden (paprikapoeder, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder, zout en peper)
- Verder heb je nodig: een grote koekenpan, een wok/kleine koekenpan, oven
1. Snijd de paprika's, courgette, ui en de aardappels in kleine blokjes. En verwarm de oven voor op 120 graden.
2. Doe wat boter/olijf olie in een pan/wok en doe daar alle gesneden groenten in. Voeg dan de kruiden toe. Ik weet niet meer de precieze hoeveelheden, doe het een beetje op gevoel. Laat dit zachtjes bakken met een deksel erop.
3. Terwijl de groenten staan te bakken maak je alvast het ei-mengsel dat er straks overheen gaat. Doe 6 eieren in een kom, voeg wat zout en peper toe en klop dit goed door elkaar.
4. Snijd de salami in blokjes.
5. Proef even of de groenten in het groentemengsel bijna gaar zijn. Als dit zo is, voeg je de salami toe en laat je het nog 1 minuut op het vuur staan.
6. Schep de groenten uit de wok/pan, in een grote koekenpan. Giet het ei-mengsel over de groenten heen. En zet de pan in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de eieren gestold zijn.
7. Haal de pan uit de oven (pas op: het handvat is heel heet!). Snijd de tortilla in stukken en serveer op een bord.
Eet smakelijk!