175 gram (tarwe)bloem
175 gram suiker
100 gram boter
2 eieren
40 ml melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille aroma
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de boter en voeg hier de suiker aan toe. Als dit een mooi mengsel is doe je ook de melk, kaneel, vanillearoma, eieren en de gezeefde bloem erbij. Mix tot het een mooi beslag wordt.
3. Zet de cupcake papiertjes in een muffinvorm en doe het beslag erin. Vul ze ongeveer tot de helft.
4. Zet de muffinvorm in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Om dit te controleren kan je met een satéprikker voorzichtig in een cakeje prikken. Blijft er niets aan het stokje plakken, dan zijn ze gaar.
5. Haal de muffinvorm voorzichtig uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.
Ingrediënten voor de botercrème
130 gram (zachte) boter
200 gram poedersuiker
3 eetlepels melk
Paar druppels gele kleurstof
1. Zeef de poedersuiker.
2. Mix de boter goed en voeg hier de poedersuiker, melk en kleurstof aan toe. Mix tot het een mooi egaal mengsel wordt.
3. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes op je cupcakes. Om het af te maken strooi je nog wat kaneel over de cupcakes.