Recept: Kaneel Cupcakes

PhotobucketDeze week had ik weer eens zin om cupcakes te bakken. Ik was al een tijd op zoek naar een muffinvorm zodat de cakejes mooi compact blijven en niet helemaal uitzakken, wat bij mij nog wel eens gebeurde. Uiteindelijk vond ik een mooie vorm bij Xenos waar 12 cupcakes in passen. Toen ben ik aan de slag gegaan. Eerst was ik van plan vanille cupcakes te gaan maken, maar ik besloot dat ik dat toch een beetje saai vond. En daarom heb ik er kaneel cupcakes van gemaakt!
Photobucket
Ingrediënten voor ongeveer 12 cupcakes
175 gram (tarwe)bloem
175 gram suiker
100 gram boter
2 eieren
40 ml melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille aroma

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de boter en voeg hier de suiker aan toe. Als dit een mooi mengsel is doe je ook de melk, kaneel, vanillearoma, eieren en de gezeefde bloem erbij. Mix tot het een mooi beslag wordt.
3. Zet de cupcake papiertjes in een muffinvorm en doe het beslag erin. Vul ze ongeveer tot de helft.
4. Zet de muffinvorm in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Om dit te controleren kan je met een satéprikker voorzichtig in een cakeje prikken. Blijft er niets aan het stokje plakken, dan zijn ze gaar.
5. Haal de muffinvorm voorzichtig uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.

Ingrediënten voor de botercrème
130 gram (zachte) boter
200 gram poedersuiker
3 eetlepels melk
Paar druppels gele kleurstof

1. Zeef de poedersuiker.
2. Mix de boter goed en voeg hier de poedersuiker, melk en kleurstof aan toe. Mix tot het een mooi egaal mengsel wordt.
3. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes op je cupcakes. Om het af te maken strooi je nog wat kaneel over de cupcakes.
Eet smakelijk!
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails