Review: Garnier Nutrisse 'Coupe Soleil'

Mijn zusje wilde graag eens wat lichtere plukjes in haar haren. Omdat het het erg lastig is om dit bij jezelf te doen heb ik het voor haar gedaan en er meteen een review over geschreven. We hebben de Nutrisse crème Coupe Soleil kit van Garnier gebruikt.
Wat Garnier erover zegt: Permanente kleuring verrijkt met voedende fruitoliën. Garnier Nutrisse Crème is een traktatie voor je haar. Het voedt en het kleurt. Omdat je haar duurzaam is gevoed, blijft de kleur mooi en heeft deze een langdurige glans. Met Garnier Nutrisse Crème, krijg je oneindig zacht haar en een stralende kleur. En geen enkele grijze haar is onbedekt!
Het is een unieke permanente crème-haarkleuring met fruitolie die voedt tijdens het kleuren. De niet-druipende formule is verrijkt met een voedende fruitolie die uw haar beschermt tegen uitdroging en langdurig zachter maakt. De rijke verzorgende nabehandeling bevat avocado-olie om de textuur van je gekleurde haar te verbeteren, waardoor het zacht en glanzend is.

De inhoud: 1 flacon ontwikkelcrème (75 ml), 2 zakjes ontkleuringspoeder (2x 18g), 1 zakje verzorgende nabehandeling (20 ml), 1 haakpen, 1 haarkapje, 1 spatel, 1 paar plastic handschoenen en de gebruiksaanwijzing.

De prijs: Ongeveer €12,65 voor 1 pak. Het is o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, D.A. en Etos.

De geur: Als je de verf op je haar aanbrengt is het gewoon de typische (vieze) haarverflucht net als alle andere merken. De verzorgende nabehandeling daarentegen ruikt erg lekker.
Gebruik: Het is heel belangrijk om eerst de gebruiksaanwijzing door te lezen. Er zijn namelijk verschillende manieren om het product te gebruiken. Het hangt er vanaf wat voor resultaat je wilt. Of je echt een coupe soleil wilt, een zomers effect of je kapsel wilt benadrukken.
Als eerst breng je je haar in het model dat je gewend bent te dragen. Vervolgens zet je het kapje op je hoofd en haal je met de haakpen, door de gaatjes van het kapje, plukjes haar naar buiten (zie foto). Hoeveel haar je eruit haalt hangt af van het effect dat je wilt. Voor coupe soleil haal je door alle gaatjes een plukje haar, voor het benadrukken van je kapsel sla je af en toe een gaatje over. Verder zijn de stappen hetzelfde: Je voegt de ontkleuringspoeder en de ontwikkelcrème samen in een bakje, LET OP: het bakje mag niet van metaal zijn! Vervolgens roer je alles met de spatel goed door totdat het mengsel zacht en romig is. Doe dan de handschoenen aan en breng het mengsel aan op de plukjes die je via het haarkapje naar buiten hebt gehaald.  Na de inwerkingstijd spoel je je haar grondig uit zonder het kapje en de handschoenen uit te doen. Vervolgens haal je voorzichtig het haarkapje van het hoofd en spoel je al het haar nog eens goed uit. Daarna ga je je haar wassen zoals je dat normaal ook altijd doet. Als laatste gebruik je de verzorgende nabehandeling, je haar kan tenslotte wel wat verzorging gebruiken als het net geblondeerd is. Laat dit twee minuten inwerken en spoel dan alles goed uit. En klaar is je coupe soleil!

Het resultaat:
Van dit
Naar dit
Op de foto is het effect wel een beetje te zien, maar het is zeker niet zoals op de foto van de verpakking. Ondanks dat vind ik het resultaat wel mooi geworden. M'n zusje had het wel iets opvallender gewild, de volgende keer moeten we de verf dus wat langer laten intrekken.
Wat ook erg fijn is is dat je haar super zacht wordt en echt heerlijk gaat ruiken van de verzorgende nabehandeling.
Ondanks dat het effect minder opvallend was dan we verwachten is dit zeker een aanrader als je natuurlijke lichtere plukjes of een coupe soleil in je haar wilt.
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails