Review: Kiehl's Ultra Facial Moisturizer

Het schijnt dat hollywoodsterren al jaren weg zijn van de cosmetica van het Amerikaanse Kiehl’s. Kiehl's werd in 1851 in New York opgericht door John Kiehl, een apotheker. Hij stond bekend om zijn grote kennis van planten en kruiden en maakte vooral homeopathische middelen. Nog altijd is dit de basis van Kiehl's huid- en haarverzorgingsproducten. Het geheim van de producten zit hem in de goede kwaliteit van de meestal natuurlijke ingrediënten en basic verpakkingen. Ook zijn de producten van Kiehl's niet op dieren getest.

Vandaag een review over de Ultra Facial Moisturizer lotion die ik enige tijd geleden heb gewonnen via Santé.
Wat Kiehls erover zegt: De originele Ultra Facial Moisturizer lotion van Kiehl’s werd voor het eerst verkocht in het begin van de jaren '70. Het is een van de meest veelzijdige en algemeen gebruikte vochtinbrengende gezichtscrèmes, te danken aan de lichte, zijdezachte textuur van de crème en aan het feit dat hij zowel geschikt is voor normale tot droge als voor normale tot vette huidtypen. Het product verzacht de huid en is een uitstekende moisturizer.

Uiterlijk: Een hele simpele verpakking. Een wit plastic flesje met een etiket. Op het etiket staat geen poespas, gewoon de informatie die je nodig hebt; ingrediënten, hoe je het moet gebruiken, de inhoud etc. Ik vind het eigenlijk wel een hele leuke verpakking. Tegenwoordig worden de verpakkingen steeds drukker en opvallender en dan is dit wel een leuke afwisseling.

De geur: Bijna geen geur. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, crème geur? Maar zodra je de lotion op je gezicht hebt gesmeerd ruik je helemaal niks meer. Er zit geen parfum in de lotion dus het zullen wel gewoon de oliën of andere ingrediënten zijn die je ruikt. Ik vind het zelf erg fijn dat er geen parfum in zit. Als je een gevoelige huid hebt kan dat alleen maar voor irritaties zorgen.

Gebruik: Een kleine hoeveelheid op de net gereinigde huid aanbrengen, waarbij u de huid rond de ogen vermijdt.
Ik wil nog even de nadruk leggen op een kleine hoeveelheid, want je hebt echt niet veel nodig. De eerste keer had ik iets teveel gebruikt en dan duurt het wel heel lang voordat de lotion is ingetrokken. Neem dus echt een klein beetje, dat is ruim voldoende voor je gezicht.

Doet het product wat het beloofd? Ja, het is een hele goede moisturizer. Ik heb zelf een gecombineerde huid; een vette T-zone maar weer wat drogere wangen. De lotion zorgt er echt voor dat m'n wangen minder droog zijn maar tegelijkertijd maakt het m'n T-zone niet vettig. Zolang je niet teveel gebruikt is het ook zeker een goed product voor mensen met een vette huid.

Ultra Facial Moisturizer lotion van Kiehl’s kost in de winkel 23 euro voor 75 ml en is dus niet erg goedkoop. Maar als je wilt investeren in een goede moisturizer is dit zeker een aanrader.

Helaas is het merk niet gemakkelijk te verkrijgen. In Nederland zit 1 winkel; Hobbemastraat 4 in Amsterdam, net om de hoek van de PC Hooftstraat. Ook kun je aardig wat producten (vaak nog iets goedkoper) krijgen op Ebay.

Heb je weleens gehoord van het merk Kiehl's?
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails