Recept: Perzik Cupcakes


Al een hele tijd stond er een pot perziken in de kast, we wisten niet zo goed wat we er mee zouden doen. Je kan ze natuurlijk gewoon zo opeten, hartstikke lekker, maar wat nog leuker is; er cupcakes mee maken! En dat heb ik gedaan. Achteraf gezien hadden de cupcakes van mij wel ietsje meer naar perzik mogen smaken, maar ondanks dat waren ze erg lekker.
Ingrediënten voor ongeveer 12 cupcakes
175 gram (tarwe)bloem
175 gram suiker
100 gram boter
2 eieren
1 blik perziken
1/4 theelepel bakpoeder
Halve theelepel vanille aroma

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Gebruik ongeveer 2/3 van de perziken uit blik, snijd deze in fijne stukjes. Bewaar de overige perziken, die heb je nodig voor de botercrème!
3. Mix de boter en voeg hier de suiker aan toe. Als dit een mooi mengsel is doe je ook de gesneden perziken, vanillearoma, eieren, bakpoeder en de gezeefde bloem erbij. Mix tot het een mooi beslag wordt.
4. Zet de cupcake papiertjes in een muffinvorm en doe het beslag erin. Vul ze ongeveer tot de helft.
5. Zet de muffinvorm in de oven en bak ze in ± 20 minuten gaar. Om dit te controleren kan je met een satéprikker voorzichtig in een cakeje prikken. Blijft er niets aan het stokje plakken, dan zijn ze gaar.
6. Haal de muffinvorm voorzichtig uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.

Ingrediënten voor de botercrème
130 gram (zachte) boter
220 gram poedersuiker
Paar druppels oranje kleurstof
De perziken die je over hebt van de cupcakes

1. Maak de overige perziken fijn. Ik heb ze zelf in de blender gedaan, maar je kan ook proberen ze met een vork fijn te prakken in een bakje.
2. Zeef de poedersuiker.
3. Mix de boter goed en voeg hier de poedersuiker, geprakte perziken en kleurstof aan toe. Mix tot het een egaal mengsel wordt.
4. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes op je cupcakes.
Eet smakelijk!
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails