Al een tijd wilde ik iets bakken en daar marsepein in verwerken. Maar ik kon nooit onbewerkte marsepein vinden. Toen brak de Sinterklaastijd aan en zag ik het liggen bij de Hema. Een taart met marsepein is voor mij een nog iets te grote uitdaging, dus ik ben maar begonnen met cupcakes met marsepein, easy peasy. Vandaag het recept!
Ingrediënten voor ± 12 cupcakes
175 gram (tarwe)bloem
175 gram suiker
100 gram boter
Halve theelepel bakpoeder
2 eieren
40 ml melk
Mespuntje zout
0,5 theelepel vanille aroma
2 theelepels citroen aroma
12 cupcake papiertjes
200 gram marsepein
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de boter en voeg hier de suiker aan toe. Als dit een mooi mengsel is doe je ook de melk, vanillearoma, citroenaroma, bakpoeder, zout, eieren en de gezeefde bloem erbij. Mix tot het een mooi beslag wordt.
3. Zet de cupcake papiertjes in een muffinvorm en doe het beslag erin. Vul ze ongeveer tot de helft.
4. Zet de muffinvorm in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Om dit te controleren kan je met een satéprikker voorzichtig in een cakeje prikken. Blijft er niets aan het stokje plakken, dan zijn ze gaar.
5. Haal de muffinvorm voorzichtig uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.
6. Rol de marsepein uit, net als deeg zal dit aan je werkblad gaan plekken, in plaats van bloem gebruik je nu poedersuiker om dit te voorkomen.
7. Steek met een vormpje rondjes uit de marsepein en plaats die op de cupcakes.
8. Tot slot kan je je cakejes gaan versieren met strikjes van marsepein of andere versiersels.
Tip: Je kan de marsepein ook een kleurtje geven door een klein druppeltje kleurstof er doorheen te kneden.
blog comments powered by Disqus