Recept: Lemon Bars

Op het youtube kanaal van Laura Vitale zag ik laatst dat ze Lemon Bars had gemaakt. Dit leek me erg lekker dus besloot ik om het zelf ook te maken. Ik heb een aantal andere ingrediënten en hoeveelheden gebruikt dan zij, maar ze waren heerlijk, daarom vandaag het recept!
Ingrediënten voor de bodem
- 200 gram bloem
- 100 gram poedersuiker
- 150 gram zachte boter, op kamertemperatuur
- Snufje zout
- Bakblik/ovenschaal van 22 bij 33 cm
- Bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in de ovenschaal zodat deze er na het bakken gemakkelijk uitkomt.
2. Doe de boter, bloem, poedersuiker en zout bij elkaar in een kom en kneed dit (met je handen) zodat het een mooi compact deeg wordt.
3. Doe het deeg in de ovenschaal met bakpapier en verdeel het over de bodem. Zorg dat je aan de zijkanten een klein opstaand randje vormt.
4. Zet dit in de oven en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de bodem even afkoelen voordat je met de vulling begint.

Ingrediënten voor de vulling
- 4 eieren
- 250 gram kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels bloem
- Sap van 2 citroenen
- Eventueel gele kleurstof
- Poedersuiker voor de garnering

1. Klop de eieren, suiker, bakpoeder, bloem en het citroensap met een garde tot een mooi mengsel. Als je de gele kleur wat meer wilt benadrukken kan je er 3 druppels gele kleurstof aan toevoegen, maar dit hoeft niet.
2. Giet de vloeistof over de (deels afgekoelde) bodem en zet dit weer op 180 graden in de oven voor ongeveer 25 minuten.
3. Laat het eerst goed afkoelen. Vervolgens neem je het geheel met bakpapier uit de ovenschaal en leg het op een snijplank. Maak aan de zijkanten het bakpapier voorzichtig los en snijd de lemonbars in kleine vierkantjes.
4. Bestrooi voor het opeten met wat poedersuiker en klaar zijn je Lemon Bars!

Eet smakelijk!
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails